Super Suklainen Suklaatäytekakku

 

Viikko sitten töissä alkoi tehdä mieli suklaakakkua jossa täytteenä suklaa mousse ja kirsikkahillo. JOten eikun töitten jälkeen reseptikirjojen kimppuun. Ja löytyihän se täydellinen resepri tälle kaloripommille

Resepti löytyi tästä kirjasta, jota vähän muokkasin oman maun mukaan. Tein pohjan puolikkaana ja paisoin 15cm halkasijan irtopohja vuassa. (Tässä alkuperäinen ohje)

Mehevä suklaakakku
 

400 g tummaa suklaata
175 g suolatonta voita pehmeänä
4 dl vaaleaa muscovadosokeria (käytin tavallista sokeria)
4 munaa
1½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
1 1/4 dl kaakaojauhetta
100 g jauhettua mantelia

(3 dl kuohukermaa)
250 g mascarpone-juustoa

Voitele pyöreä, halkaisijaltaan 20cm, kakkuvuoka ja vuoraa se leivinpaperilla. Voitele myös paperi. Sulata 250g suklaata mikrossa pienellä teholla. Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa vähitellen sekaan munat. Lisää joukkoon suklaa.

Siivilöi joukkoon loputjauhot, joihin leivinjauhe sekoitettu, sekä kaakao. Lisää mantelijauhe ja sekoita kaikki jauhot varovasti taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja tasoittele pinta. Paista uunissa n. 1h tai kunnes kakku on noussut ja tuntuu kosetettaessa hieman kiinteältä. Kakun tulisi olla keskeltä hieman tahmeaa, jos sitä kokeilee tikulla. Anna jäähtyä  vuossa.

Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen kerrokseen.( Vatkaa kerma vaahdoksi, kokoa kakku tarjoilulautaselle ja vaahtoa kerrosten väliin täyteeksi.) Sulata loppu suklaa. Notkista mascarpone tilkalla kuumalla vedellä. Vatkaa sekaan sulanut suklaa ja levitä kakun pinnalle.

Itse päätin täyttää kakun kaupan Dr Otkerin suklaamoussella, jauhe johon lisätään vaan maito, ja kirsikka hillolla. Ja tämä makuyhdistelmä oli mitä mainioin, odotan malttamattoman kesää kun saa tuoreita kirsikoita, jotta saan tehtyä tätä kakkua uudestaan.