Mieheni nuorimmainen on täyttämässä 18v lähiaikoina, ja olivat viikonloppuna käymässä meidän luona. Joten päätin tehdä kokeilu/harjoitus kakun. Täytteeksi on poika toivonut kinuskia, joten päätin kokeilla Kinuskikissalta löytämääni kinuskipuolukka täytettä, sekä samalla vähän harjoitella pursotuksia. Tällainen oli siis lopputulos.

En täysin ole tyytyväinen ulkonäköön, mutta maku oli aivan mahtava! Tuli kyllä meikäläisen suosikkimaku!! Ensimmäistä kertaa kokeilin tehdä kermaruusuja, mutta jotenkin ei oikein minun käsittelyssä tullut ruusun näköisiä. Mutta niin kuin monesti totean, ulkonäkö ei ole tärkein vaan se mitä on sisällä...

Pohja on 2 munan kakku, syöjiä meitä oli 5 ja kaikille riitti hyvin 2 isoa palaa, joten tällä ohjeella tulee isoja ja kuohkeita kakkuja.


Pohja
2 kpl munia
2 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl kuumaa vettä


Sekoita kuivat aineet keskenään (ilman sokeria). Vatkaa sokeri ja munat kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää pienissä erissä jauhot koko aja sekoittaen. Viimeiseksi lisää kuuma vesi, jälleen sekoittaen. Kaada voideltuun ja jauhotettuun vuokaan halkaisialtaan 20cm. Paista uunin alatasolla noin 50min.

Pohjasta tulee todella riittoista, 2 munan pohjasta sai hyvin leikattua 3 siivua ja on todella ilmava ja kuohkea. Suosittelen!!

Täyte oli siis täysin kopioitu Kinuskikissalta joten en laita sitä tänne.