Kutsuimme äitini ja isäpuoleni syömään kesällä. Tarjottavana oli härän sisäfilettä ja uusiperunoita omasta maasta, sekä kanttarelli kermakastiketta. Äidille tarjottavaa oli grillivihanneksia, kanaa sekä kantarellikastiketta tehtynä GoGreen ruokakermaan. Meidän perheessä ei lainkaan syödä sianlihaa reumani takia, joten kana, kala ja nauta on usein ruokalistalla.

Tarjottavana oli myös tämä pallotäytekakku, joka on gluteeniton ja maidoton. Halusin kokeilla vähän erilaista täyttötapaa, ja tämän bongasin jostain blogista, en yhtään muista mistä.

Leivoin siis 2 kääretorttupohjaa josta leikkasin pohjan ja kannen, 5 pienempää renkulaa keskelle sekä sivut.

Kokosin ne näin: (kuvasta tosin puuttuu sivut)

Gluteeniton kääretorttu:

4 munaa

1½ dl sokeria

1½ dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

 

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, ja lisää jauhot varovasti sekoittaen. Paista noin 8min 225 asteessa.

 

Täyte:

5 liivatelehteä + 2rkl mansikkamehua

3dl mansikkasurvosta

2 purkkia Alpro Soya mansikkajugurttia

1 tl vailjasokeria

1 purkki GoGreen Vispiä vaahdotettuna

 

Vaahdota vispi ja lisää sekaan mansikkasurvos sekä jugurtit. Liota liivatteet kylmässä vedessä ja liuota ne mehuun. Kaada liivatteet vispi seokseen. Kaada koko seos vuokaan ja laita kansi päälle. Anna hyytyä jääkaapissa noin 4 tuntia. Koristele maun mukaan.

Tältä näyttää valmis kakku leikattuna. Tämä taitaa olla paras kakku jota olen maistanut, jos ei tiedä että kakku ei sisällä maitoa taikka gluteenia, niin sitä ei lainkaan huomaa.