Isällä oli aikaisemmin viikolla synttärit ja käytiin siellä lauantaina. Tuliaisiksi vietiin omenapiirakka, kun omenat omissa puissa ovat vihdoin kypsyneet.

Olen todella huono tekemään murutaikinaa, koska en siedä kun kädet likaantuvat, joten käytin sunnuntain valmista taikinaa. Hyvää tuli!!

Omanpiirakka

Pohja + kansi:

Sunnuntain murutaikinaa 1 paketti

Täyte:

5-6 kirpeitä omenoita3 rkl sokeria1 tl kanelia

Kauli taikinasta pohja ja suikaleet jotta saat tehtyä piirakan kanneksi ristikon. Kuori omenat ja posta niistä kota. Viipaloi ohuiksi siivuiksi. Laita omenat pohjan päälle. Sirota sokeri ja kaneli omenoitten päälle ja lopuksi laita ristikko. Paista noin 30 min 200 asteessa. Tarjoa vanilja jäätelön tai vanilja kastikkeen kanssa.

Tähän piirakkaan sopivat meidän omat vihreät omenat täydellisesti. Syödä niitä ei raakana pysty, mutta sopivat oivallisesti leivontaa.