Työpaikka järjesti pippalot ja pyysivät jos leipoisin jotain makeata sinne. Teema oli puolukka. Kaveri löysi Me Naisista tämän ohjeen.

Puolukka-juustokakku

Pohja:

100 g näkkileipää
3 rkl pehmeää voita
1 rkl sokeria
1 tl kanelia

Murskaa näkkärit ja sekoita voi, sokeri ja kaneli. Levitä irtopohja vuoan pohjalle (n. 26cm). Laita jääkaappiin siksi aikaa kun teet täytteen.

Täyte:

600 g maustamatonta tuorejuustoa
3 munaa
1 rkl vaniljasokeria
1 dl sokeria

Sekoita kaikki aineet yhteen ja kaada vuokaan. Paista 175 asteessa noin 50-60 minuuttia. Keskiosa saa olla hyllyvä. Jäähdytä ja laita jääkaappiin yön yli.

Kiisseli:

4 dl puolukoita
1½ dl vettä
1½ dl sokeria
2 rkl perunajauhoja (+3 rkl vettä)

Ota muutama puolukka sivuun koristelua varten. Mittaa puolukat, vesi ja sokeri kattilaan ja keitä 5 minuuttia. Sekoita perunajauhot kylmään veteen ja kaada ohuena nauhana puolukoitten sekaan. Anna pulpahtaa pari kertaa. Kaada kiisseli kakun päälle ja laita asettumaan jääkaappiin.

Iste käytin liivatteita, koska ei oikein kyseinen kakku mennyt niin kun olisin halunnut, ja olin vähän epäluuloinen kuinka pelkkä kiisseli pysyy päällä kun irrottaa reunat vuoasta.

Omaan makuun ei kakku oikein istunut, mutta toivottavasti työkaveit tykkäsivät. Idoita on jo rutkasti seuraaviin pippaloihin.