Parisen viikkoa sitten tein työkaverin isälle 60v lahjaksi tämän kakun. Lahja oli samaa maata, eli sai täytettä baarikaappiin ja siitä se ajatus sitten lähti.

Kakun piti olla munaton ja sen haasteen otin mielelläni vastaan koska en ole aikaisemmin sellaista tehnytkään. Pohja oli kyllä yks helpoimmista mitä olen tehnyt, joten melkeinpä voisi kaikki kakut tehdä munattomana. Täytteenä on minttusuklaa Baileys mousse jossa seassa Fazerin sininen Marianne rouhittuna. Kostutettu kaakaolla. Päällä onkin sitten ruotsista tuotua päärynän makuista vihreetä marsipaania joka värjätty ruskealla ja vihreällä saadakseen oikeamman sävyisen vihreen. Tämä marsipaani on kyllä todella helppo käsitellä ja maku on mitä mahtavin. Seuraavalla ruotsin reissulla pitää kyllä hamstrata oikein urakalla... Pullon yläosa on maalattu/spreijattu kullan värisellä elintarvikevärillä. Mustat osat ovat sokerimassaa.

SUKLAAKAKKUPOHJA (maidoton, munaton, soijaton)

2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta
2 dl kylmää kahvia
200 g sulatettua margariinia

Vuoan leivitykseen margariinia ja korppujauhoja

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää neste ja sula margariini. Sekoita tasaiseksi ja kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 180 asteessa noin 50 min. Täytä ja kostuta kuten tavallinen täytekakku.

Tätä kakkua oli todella mukava tehdä ja palaute jonka kakusta sain oli parasta mitä voi saada! Kiitos!!!! 

Seuraavaa "projektia" odotellessa...