Käytiin tässä pari viikko sitten anoppilassa Oijärvellä, ja sain pakkasen taas täyteen mustikoita. Meillä täällä pohjanmaalla kun ei oikein mustikoita juuri tullut tänä vuonna.

Alkoi sitten tehdä mieli mustikka muffinssia ja pitkän ajan kun googletin ja etsin niin törmäsin blogiin Rouva Pippuri jossa oli aivan mahtava resepti, resepti löytyy täältä.

Maku oli aivan kuin jossain kahvilassa, itse jäin vain kaipaamaan enemmän mustikoita, mutta seuraavalla kerralla tietää laittaa niitä oman maun mukaan .

Näitä kannattaa kokeilla jos edes vähän tykkää mustikoista, lupaan että et enään tee mustikkamuffareita toisella reseptillä!! (Ohje suoraan kopioitu Rouva Pippurilta)

Maailman parhaat mustikka muffinssit

190 g / 3,2 dl vehnäjauhoja
150 g / 1,7 dl sokeria
½ tl suolaa
2-3 tl leivinjauhetta
80 ml / 0,9 dl rypsiöljyä
1 kananmuna
80 ml maitoa
145 g pakastettuja mustikoita

Pikkuleipäkuorrutus
50 g / 0,5 dl sokeria
20 g / 0,3 dl vehnäjauhoja
25 g / 0,3 dl margariinia
1½ tl kanelia

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. 
  2. Sekoita kulhossa jauhot, sokeri, suola ja leivinjauhe.
  3. Sekoita pienemmässä astiassa nopeasti haarukalla sekaisin öljy, kananmuna ja maito.
  4. Kaada nesteet jauhojen sekaan ja vatkaa sähkövatkaimella taikinaksi.
  5. Lisää joukkoon kylmät mustikat ja kääntele lusikalla joukkoon.
  6. Kaada noin 9:ään muffinivuokaan.
  7. Valmista saman kulhon pohjalla pikkuleipäkuorrutus. 
  8. Sekoita aineet keskenään ja annostele raakojen muffinien päälle.
  9. Paista uunin alatasolla 20-25 minuuttia.